Etec  Inbraakpreventie

 

Is een VEB erkend beveiligingsbedrijf.

Waarom beveiligen?

Steeds meer bedrijven en huishoudens in Nederland krijgen te maken met ongewenst bezoek op helaas elk denkbaar tijdstip van de dag. Bescherming van huis en inboedel is tegenwoordig geen overbodige luxe, maar is echter een noodzaak geworden. Denk hierbij niet alleen aan uw eigen veiligheid, maar ook aan het verzekeringstechnische aspect. Een betrouwbare beveiligingsinstallatie in combinatie met Etec Inbraakpreventie, zorgt ervoor dat u zich zo adequaat mogelijk kunt wapenen tegen inbraak of ongenodigd bezoek.

 

Hoe beveiligen?

Er kan op verschillende manieren beveiligd worden maar om een betrouwbare beveiliging te verkrijgen zijn er drie belangrijke maatregelen.

Deze maatregelen worden in een zogenaamd beveiligingsplan omschreven en omdat geen woon- en/of werk plek het zelfde is, wordt het beveiligingsplan voor uw leef/werk omgeving als een ‘maatpak’ aangemeten.

Op de eerste plaats staan de organisatorische maatregelen deze zijn vaak heel simpel en vooral niet onbelangrijk kosteloos.

Stap nummer twee in het beveiligingsplan zijn de bouwkundige maatregelen. Het nut van goede sloten behoefd eigenlijk geen uitleg, dit is namelijk de eerste barrière om het een insluiper dusdanig moeilijk te maken en zijn poging te doen staken.

En uiteindelijk de derde stap in een goed functionerende beveiliging is een elektronische signalering.

Het elektronische alarmeringssysteem merkt de insluiper op na het doorbreken van de bouwkundige barrière en zorgt ervoor dat er iemand gewaarschuwd wordt.

Tevens zal het inbraaksignaleringssysteem een akoestisch signaal genereren en zijn aanwezigheid opluisteren met veel kabaal, een flitser op de buitengevel is een optische ‘verklikker’ die de aandacht van de omgeving op eist, iets wat een insluiper niet op prijs stelt waardoor zijn vertrek snel volgt.


 

Plan van elektronisch beveiliging?

De basis van een elektronisch alarmeringssysteem is voor elke situatie gelijk, deze bestaat uit een centrale stuureenheid, een noodstroom voorziening (in de vorm van een accu), een code bediendeel, een sirene en een flitser.

Naast de basis kunnen wij, naargelang op de manier waarop beveiligd moet worden, verschillende detectoren aanbieden.

De detectoren in ons assortiment zijn op functionaliteit, kwaliteit en design geselecteerd en na veelvuldig gebruik van deze detectoren kunnen wij de betrouwbaarheid en de goede werking garanderen.Toepassing van detectoren?

De elektronische beveiliging kan op verschillende manieren geprojecteerd worden, namelijk;

omtrek beveiliging.

ruimtelijke beveiliging.

combinatie omtrek en ruimtelijke beveiliging.

 

Omtrek beveiliging:

Over het gehele pand worden gevelopeningen en raampartijen beveiligd door middel van sponningcontacten en glasbreukdetectie.

Een ideale beveiliging in combinatie met huisdieren en kleine kinderen, het systeem staat ‘op scherp’ en iedereen in het pand kan zich in iedere ruimte bevinden.

Wanneer het systeem aanstaat en een deur of raam wordt opengebroken zal een sponningcontact het systeem activeren en een alarm generen, bij glasbreuk zal de glasbreukmelder het alarm genereren.

 


Ruimtelijke beveiliging:

In deze situatie worden de risico ruimten beveiligt door middel van bewegingsmelder, de entreedeur en de meterkastdeur worden voorzien van een sponningcontact, respectievelijk om een inloopsignaal te genereren en op de meterkastdeur om de centrale stuureenheid te beveiligen.

Ten opzichte van de omtrek beveiliging is de installatie van dit systeem minder arbeidsintensief en om de zelfde beveiliging te verkrijgen zijn er minder detectoren nodig dus prijstechnisch gunstig.

Bij inschakelen in de ‘thuis’ situatie kan het voorkomen dat ruimte’s die in de loop route gelegen zijn of verblijfsruimten overbrugd moeten worden, deze ruimte’s zijn in de ‘thuis’ situatie niet beveiligd.

 

 

Combinatie omtrek en ruimtelijke beveiliging:

Met deze manier van beveiligen wordt een combinatie gecreëerd met het beste van de omtrek- en ruimtelijke beveiliging. Het alarmsysteem kan aangepast aan de leefsituatie ingeschakeld worden.

Wilt u weten hoe uw beveiliging het beste gerealiseerd kan worden? Neem gerust contact met ons op!